Oldal kiválasztása

Inbound marketing

Mi az inbound marketing?

Az inbound marketing módszertan a HubSpot marketingszoftver szolgáltató céghez kötődik. Koncepciója, hogy a felhasználó felé akkor kommunikáljunk, amikor amúgyis a megoldásaink témakörében keres, és ne szakítsuk meg az éppen aktuális tevékenységét (ahogyan azt teszik a TV reklámok). A másik alapvetése pedig, hogy először segítsünk az adott felhasználónak, és folyamatosan mutassuk meg, hogy miben tudunk segíteni. A tartalommarketinghez hasonlóan ez is egy hosszútávú, stratégiai szemléletmód, ami az egész szervezetet át kell járja, ezzel is egységes ügyfélélményt adva – függetlenül attól, hogy éppen melyik funkcionális területtel kerül kapcsolatba az adott személy. Az inbound marketing egyik fontos pontja, hogy a csatornáit fókuszáltan használja, azaz másként és másnak kommunikálunk a közösségi médiában, és teljesen máshogyan egy email marketing aktivitásban.

Miért fontos az inbound marketing?

Az inbound marketing nem egy olyan eszköz vagy platform, mint a blog vagy a PPC, hanem egy szemléletmód, egy stratégiai koncepció. Az inbound fontosságának hátterében az áll, hogy az emberek egyre negatívabban állnak a reklámok, és sokkal inkább megoldásokat keresnek, illetve azokban szolgáltatókban bíznak, akik már korábban bizonyították, hogy valóban értenek a területhez. Ezért az inbound marketing nem csak abban segít, hogy kialakítsuk a megfelelő hitelességét egy-egy szervezetnek, de abban is, hogy a megfelelő embereket a megfelelő időpontban és helyen találjuk meg és kommunikáljunk feléjük.

Inbound marketing szolgáltatások

Inbound marketing audit

Egyre több cég kezd el magától, vagy külső ügynökség segítségével az inbound marketing implementálásának és működtetésének. Ám érdemes rendszeres időközönként elvégezni a kialakított folyamatokra és működre egy adutitot elvégezni, hogy komplex és objektív képünk legyen a jelenlegi állapotról, az esetleges javítási és kockázati pontokról

Inbound marketing tanácsadás

Akár csak néhány órás megbeszélésről, akár rendszeres tanácsadásról van szó, a célunk, hogy objektív és hosszú távon is segítő tanácsokkal lássuk el ügyfeleinket – legyen szó csak egy-egy részterület, akár a szervezeti szintű tanácsadásról.

Inbound marketing stratégia

Egy megfelelően működő stratégia alap esetben sem könnyű, ám az inbound marketing esetében ez hatványozottan igaz, mert jól kell ismernünk az üzleti célokat, a jelenlegi és a potenciálisan új ügyfeleket, azok igényeit, mellette pedig a szervezeti szintű erőforrásokat, kompetenciákat. Fontos, hogy a stratégiát elkészítő több éves tapasztalattal rendelkezzen nem csak egy-egy területen, de inbound marketing területen is. Éppen ezért hoztuk létre ezt a szolgáltatásunkat, hogy igény esetén segítsük ügyfeleink stratégiai gondolkodását, vagy akár az egész inbound marketing stratégia kialakítását.

Inbound marketing megvalósítása

az inbound marketing sikeres működtetéséhez elengedhetetlen a különböző online marketing eszközök együttes kezelése, ám ezt sok szervezet az erőforrás- és/vagy kompetenciahiány miatt nem tudja elvégezni. Igény esetén akár a teljes inbound marketing stratégia megvalósítást meg el tudjuk végezni.

Miért a Kontext Group?

Csapatunk tagjai évek óta szakértőként segítik mind a KKV, mind a nagyvállalati cégeket hazai és nemzetközi szintent egyaránt. Munkánk során ügynökségi szinten használjuk az inbound marketing módszertant, illetve ügyfeleink esetében is. Minősített szakértőink több éves tapasztalattal rendelkeznek az inbound marketing területén.